Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kött- och okragryta

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Okrafrukten är grön-grågrön, ibland fint hårig, avlång, ca 8 cm lång, med fem längsgående åsar och kallas ibland "Lady´s finger". De omogna, köttiga frukterna används som grönsak i soppor och stuvningar, eller äts råa eller skivade och stekta. Frukterna har köttiga väggar. Man äter hela frukten med frön, men stjälken skärs av. Smaken är mild och angenäm.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär köttet i 1 cm stora tärningar. Skala och skiva löken. Koka upp buljongen i en stor gryta eller kastrull. Lägg i köttet och hälften av löken. Koka, under lock, ca 30 minuter.
  2. Skålla, skala och hacka tomaterna. Skär squash, aubergine och okra i centimeter stora bitar. Lägg ner grönsakerna och resten av löken i grytan och koka ca 20 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  3. Servera till ris och grönsallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.