Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kött- och potatisgulasch

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 2 timmar 15 minuter
Skriv ut

Mycket god Soppa som värmer i vinterkylan!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Stek löken och vitlöken i oljan på medium värme tills löken blir mjuk.
  2. Lägg i grytbitarna och stek på hög värme tills dom är bruna. (ca 3 min)
  3. Sänk värmen och rör i paprika-pulvret, tomaterna, tomatpurén, paprikabitarna och champinjonerna. Rör om konstant i ca 2 minuter.
  4. Häll i buljongen, höj värmen och rör om tills det börjar koka. Sänk sedan värmen och låt soppan puttra i 1 timma och 30 min.
  5. Lägg i potatisbitarna och låt soppan koka i 20-30 minuter.
  6. Blanda redningen med lite vatten och häll i grytan. låt soppan koka några minuter tills den har tjocknat något.
  7. Smaka av med salt och peppar.
  8. Servera med matlagnings-yoghurt, persilja och ett gott bröd.
  9. Man kan även blanda i lite chilipulver om man vill att soppan skall vara lite extra stark.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.