Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kött- och potatismoslåda

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 15 minuter
Skriv ut

Enkel och god vardagsmat.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala potatisen, skär den i mindre bitar och koka den mjuk i vatten.
  2. När potatisen är mjuk, häll bort vattnet och låt potatisarna ge bort överloppsvatten en stund. De skall alltså få ånga fritt.
  3. Vispa i smör, salt, peppar, muskotnöt och lite mjölk i taget. Observera att det behövs mera eller mindre mjölk beroende på potatisarnas konsistens.
  4. Hacka löken och stek den med malet kött i en medelvarm stekpanna. Smaksätt med salt, citronpeppar och vitlökspulver.
  5. Varva moset och malet kött i en ungsäker panna. Om man vill kan man sätta lite riven ost överst för extra smak.
  6. Stek i en 200 graders ugn 40-45 minuter, så lådan fått en fin brun färg.
  7. PS. för extra fin smak kan man byta ut hälften av mjölken mot vispgrädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.