- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme 15 minuter
Skriv ut
Enkel och god vardagsmat.
Instruktioner
- Skala potatisen, skär den i mindre bitar och koka den mjuk i vatten.
- När potatisen är mjuk, häll bort vattnet och låt potatisarna ge bort överloppsvatten en stund. De skall alltså få ånga fritt.
- Vispa i smör, salt, peppar, muskotnöt och lite mjölk i taget. Observera att det behövs mera eller mindre mjölk beroende på potatisarnas konsistens.
- Hacka löken och stek den med malet kött i en medelvarm stekpanna. Smaksätt med salt, citronpeppar och vitlökspulver.
- Varva moset och malet kött i en ungsäker panna. Om man vill kan man sätta lite riven ost överst för extra smak.
- Stek i en 200 graders ugn 40-45 minuter, så lådan fått en fin brun färg.
- PS. för extra fin smak kan man byta ut hälften av mjölken mot vispgrädde.
Publicerat den
22 februari 2012
Liknande recept
Skriv kommentar