Till grytan är det bäst att använda magert fläskkött, t.ex. färsk skinka, bog eller större grytbitar.
Zucchinin ger en mustig smak, eftersom den får koka en stund i den smakrika såsen.
Instruktioner
- Skär fläskköttet i 3-4 cm stora tärningar. Skala lök och vitlök. Tärna löken fint och hacka vitlöken.
- Hetta upp oljan i en gryta, lägg i köttet och låt det bli ordentligt brynt runtom. Tillsätt lök och vitlök och stek tills löken mjuknar.
- Häll på vitt vin, buljong och färskpressad citron. Blanda väl och rör om ordentligt i botten av grytan. Tillsätt lagerblad, timjan och oregano, lägg på locket och låt sjuda 30 min.
- Skölj och ansa zucchinin och skär den i fjärdedelar på längden. Skär fjärdedelarna i 4 cm tjocka bitar och rör ner i grytan. Lägg på locket och låt sjuda ytterligare 15 min.
- Smaka av med salt, peppar och cayennepeppar. Skär citronen i skivor och servera grytan garnerad med citron. Bjud ris eller kokt potatis till.
Publicerat den
10 oktober 2010
Liknande recept
Skriv kommentar