Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kött- och zucchinigryta

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Till grytan är det bäst att använda magert fläskkött, t.ex. färsk skinka, bog eller större grytbitar. Zucchinin ger en mustig smak, eftersom den får koka en stund i den smakrika såsen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär fläskköttet i 3-4 cm stora tärningar. Skala lök och vitlök. Tärna löken fint och hacka vitlöken.
  2. Hetta upp oljan i en gryta, lägg i köttet och låt det bli ordentligt brynt runtom. Tillsätt lök och vitlök och stek tills löken mjuknar.
  3. Häll på vitt vin, buljong och färskpressad citron. Blanda väl och rör om ordentligt i botten av grytan. Tillsätt lagerblad, timjan och oregano, lägg på locket och låt sjuda 30 min.
  4. Skölj och ansa zucchinin och skär den i fjärdedelar på längden. Skär fjärdedelarna i 4 cm tjocka bitar och rör ner i grytan. Lägg på locket och låt sjuda ytterligare 15 min.
  5. Smaka av med salt, peppar och cayennepeppar. Skär citronen i skivor och servera grytan garnerad med citron. Bjud ris eller kokt potatis till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.