Fyllda pannbiffar på franskt sätt, skulle man också kunna säga.
Instruktioner
- Smula sönder trattkantarellerna i en mortel. Blötlägg i en knapp deciliter vatten.
Krossa kaprisen i morteln. Riv vitlöken. Blanda alla ingredienserna till färsen och rör om ordentligt.
- Finhacka persiljan och valnötterna.
Forma färsen till ganska tunna biffar lägg en skiva getost och en msk valnötter och persilja på mitten och täck med en tunn biff till. Stek i måttligt het panna så biffarna blir genomstekta utan att bli brända.
- Smält smöret i en annan panna och stek den finhackade löken en stund. Tillsätt de uppblötta trattisarna och mjölet. Rör om ordentligt. Häll i sherryn och vattnet. rör om medan det kokar upp och tjocknar. Ta av värmen. Tillsätt salt, peppar, soja och socker och det som blev över av valnöt/persilje-blandningen. Rör om så det blandas väl och blir jämnt i färgen.
- Servera med stekt eller kokt potatis. Ät gärna ärter eller morötter till, det passar bra.
Publicerat den
18 maj 2010
Liknande recept
Skriv kommentar