Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttbullar à la Michelle

 
  • Serverar: 3 portioner
Skriv ut

Fyllda pannbiffar på franskt sätt, skulle man också kunna säga.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula sönder trattkantarellerna i en mortel. Blötlägg i en knapp deciliter vatten. Krossa kaprisen i morteln. Riv vitlöken. Blanda alla ingredienserna till färsen och rör om ordentligt.
  2. Finhacka persiljan och valnötterna. Forma färsen till ganska tunna biffar lägg en skiva getost och en msk valnötter och persilja på mitten och täck med en tunn biff till. Stek i måttligt het panna så biffarna blir genomstekta utan att bli brända.
  3. Smält smöret i en annan panna och stek den finhackade löken en stund. Tillsätt de uppblötta trattisarna och mjölet. Rör om ordentligt. Häll i sherryn och vattnet. rör om medan det kokar upp och tjocknar. Ta av värmen. Tillsätt salt, peppar, soja och socker och det som blev över av valnöt/persilje-blandningen. Rör om så det blandas väl och blir jämnt i färgen.
  4. Servera med stekt eller kokt potatis. Ät gärna ärter eller morötter till, det passar bra.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.