En annorlunda variant på våra älskade köttbullar.
Instruktioner
- Inlagda grönsaker:
Blanda ättikssprit, socker och vatten i en bunke, vispa tills sockret har löst sig. ansa och dela fänkålen, skär den i tunna strimlor. Halvera gurkan och zucchini på längden. Skrapa ur fröna med en sked och skär i tunna skivor.
Lägg grönsakerna i lagen och låt dra ca 30 minuter, gärna längre. Rör om då och då.
- Blanda samman färs, ägg, kalvfond, 1 msk currypaste, ½ tsk salt och 1 krm peppar, rulla till köttbullar.
Skala och finhacka löken, fräs löken mjuk i olja i en kastrull utan att den tar färg.
Tillsätt 1 msk curry paste och låt den fräsa med 1 minut.
- Blanda i kokosmjölk och mango chutney, lägg ner limeblad och köttbullarna i såsen och låt puttra sakta under lock ca 7 minuter.
- Smaka av med salt och peppar. Strö över koriander och servera med grönsakerna.
Publicerat den
14 augusti 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Idag är du min hjälte! Jag hade detta recept på ett utrivet tidningsblad, och idag när jag skulle börja lägga in grönsakerna var receptet spårlöst försvunnet! Du har räddat min dag! I övrigt kan jag säga att det här är ett roligt sätt att förnya sina köttbullar! Även ungarna äter med god aptit! Förra gången gjorde jag på nötfärs, men idag ska jag göra på blandfärs då jag tycker att köttbullar på ren nötfärs kan bli lite väl torra.