Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttbullar i kokos- och mangosås med inlagda grönsaker

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En annorlunda variant på våra älskade köttbullar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Inlagda grönsaker: Blanda ättikssprit, socker och vatten i en bunke, vispa tills sockret har löst sig. ansa och dela fänkålen, skär den i tunna strimlor. Halvera gurkan och zucchini på längden. Skrapa ur fröna med en sked och skär i tunna skivor. Lägg grönsakerna i lagen och låt dra ca 30 minuter, gärna längre. Rör om då och då.
  2. Blanda samman färs, ägg, kalvfond, 1 msk currypaste, ½ tsk salt och 1 krm peppar, rulla till köttbullar. Skala och finhacka löken, fräs löken mjuk i olja i en kastrull utan att den tar färg. Tillsätt 1 msk curry paste och låt den fräsa med 1 minut.
  3. Blanda i kokosmjölk och mango chutney, lägg ner limeblad och köttbullarna i såsen och låt puttra sakta under lock ca 7 minuter.
  4. Smaka av med salt och peppar. Strö över koriander och servera med grönsakerna.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • anncatrin_wikblad 29 juni 2012

    Idag är du min hjälte! Jag hade detta recept på ett utrivet tidningsblad, och idag när jag skulle börja lägga in grönsakerna var receptet spårlöst försvunnet! Du har räddat min dag! I övrigt kan jag säga att det här är ett roligt sätt att förnya sina köttbullar! Även ungarna äter med god aptit! Förra gången gjorde jag på nötfärs, men idag ska jag göra på blandfärs då jag tycker att köttbullar på ren nötfärs kan bli lite väl torra.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.