Det här är exotiska köttbullar som har mycket litet gemensamt med mammas klassiker. De är stora och får efter stekningen puttra i en paprikasås med bl.a. vinäger och ananasjuice. Spännande!
Instruktioner
- Lägg färsen i en skål och rör i 1 tsk av maizenamjölet samt ägget. Skala och hacka löken, lägg i den och pressa i vitlöken. Salta, peppra och blanda väl.
- Rulla 12-15 stora bullar och vänd dem i resten av maizenamjölet. Hetta upp matoljan i en stekpanna och stek köttbullarna ca 5 minuter. Lägg upp dem i en skål och håll dem varma.
- Dela paprikorna, ta bort kärnorna och hacka dem grovt. Fräs dem i matolja i en stekpanna ca 2 minuter.
- Blanda maizenamjölet med vinäger, ananasjuice, soja och ingefära i en skål. Häll blandningen i stekpannan och rör om väl. Lägg sedan i köttbullarna och koka dem sakta 10 minuter. Servera bullarna med såsen. Kokt potatis eller pasta är gott till.
Publicerat den
31 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar