Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttbullar i paprikasås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Det här är exotiska köttbullar som har mycket litet gemensamt med mammas klassiker. De är stora och får efter stekningen puttra i en paprikasås med bl.a. vinäger och ananasjuice. Spännande!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg färsen i en skål och rör i 1 tsk av maizenamjölet samt ägget. Skala och hacka löken, lägg i den och pressa i vitlöken. Salta, peppra och blanda väl.
  2. Rulla 12-15 stora bullar och vänd dem i resten av maizenamjölet. Hetta upp matoljan i en stekpanna och stek köttbullarna ca 5 minuter. Lägg upp dem i en skål och håll dem varma.
  3. Dela paprikorna, ta bort kärnorna och hacka dem grovt. Fräs dem i matolja i en stekpanna ca 2 minuter.
  4. Blanda maizenamjölet med vinäger, ananasjuice, soja och ingefära i en skål. Häll blandningen i stekpannan och rör om väl. Lägg sedan i köttbullarna och koka dem sakta 10 minuter. Servera bullarna med såsen. Kokt potatis eller pasta är gott till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.