Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttbullar med bakade rödbetor och kålpesto

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Energi 548 kcal Fett 21 g Protein 40 g Kolhydrat 21 g Fibrer 12 g

Ingredienser

Instruktioner

Blanda köttet med havregryn, mjölk, riven lök, hackad vitlök, ägg, salt, peppar och hackad timjan. Sätt färsen i kylen i 20 minuter. Skala och skär rödbetorna i stora bitar. Blanda dem med vinäger, salt, peppar och rosmarin. Packa dem i ett löst bakplåtspapperspaket med hela vitlöksklyftor på och baka dem i ugnen på 200 grader i 45 minuter. Efter 20 minuter formas små köttbullar på bakplåtspapper på en plåt. Pensla dem med olja och stek dem cirka 20 minuter. Strimla kålen och koka i saltvatten i 2 minuter. Torka den och blanda med pesto. Lägg upp rätten och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.