Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttbullar med senap och ättiksgurka

(1 kommentar)  
Köttbullar med senap och ättiksgurka Köttbullar med senap och ättiksgurka Köttbullar med senap och ättiksgurka
Skriv ut

Att blanda i en skvätt kalvfond i köttbullssmeten, gör att köttbullarna smakar extra gott. Man behöver inte heller ha ströbröd och mjölk i färsen för att köttbullarna ska bli saftiga, med ägg och mineralvatten blir resultatet kanonbra.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Finhacka löken, fräs i smör och låt kallna.
  2. Blanda ihop alla ingredienser till färsen. Forma gärsen till köttbullar.
  3. Bryn köttbullarna runt om, några i taget, i smör. Lägg över i en långpanna med bakplåtspapper.
  4. Sätt ugnen på 175ºC. Efterstek köttbullarna i ugnen ca 10 minuter. Rör om någon gång under tiden.
  5. Tips! Köttbullar till många är praktiskt att steka i ugn. Dessutom slipper man allt stekos. Lägg smör i en långpanna med bakplåtspapper. Sätt in i ugnen på 250ºC och låt smöret bli ljusbrunt. Lägg i köttbullarna och stek i mitten av ugnen ca 12 minuter. Rör om ett par gånger under tiden.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • UllaC 10 december 2010

    Köttbullarna blev mycket riktigt saftiga och fina. När det gäller salt och svartpeppar, så ha i smeten efter egen tycke och smak.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.