Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttbullar med stuvad vitkål á la Viktväktarna

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Jättegott och lättlaget!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda ströbröd, havregryn och vatten i en bunke. Låt det svälla i 10 minuter.
  2. Blanda i färs, ägg, lök, salt, peppar och socker. Rör ihop till en smet.
  3. Rulla till jämnstora köttbullar och stek dem i margarin i en teflonpanna.
  4. Stuvad vitkål: Förväll vitkålen i lättsaltat vatten i 5 minuter. Smält margarinet i en kastrull. Rör ner vetemjölet och rör med en trägaffel. Späd med mjölken, lite i taget.
  5. Koka stuvningen i 5 minuter. Salta och peppra.
  6. Man kan om man vill, servera kokt potatis till denna rätt.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • vsi7 21 november 2010

    har lagat detta en gång och de blev jätte gott! hur många points är de?

  • monicadanell 16 juli 2012

    Hej har lagat den idag fast bara köttbullarna och så gjorde jag stuvade makaroner. köttbullarna blev super goda 5 poäng monica

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.