Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttbullerecept nummer ettusensjuttioelva

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Finns nog lika många recept som det finns hushåll i Sverige, men jag bidrar med ett till!

Ingredienser

Instruktioner

Riv löken, pressa vitlöken. Blanda kött, lök, ägg, ströbröd, grädden och kryddorna. Forma små bullar, ca 40 st. Koka upp vattnet med buljongtärningarna. Lägg köttbullarna i buljongen och koka ca 5 minuter. Häll upp i ett durkslag och låt rinna av en stund. Spara ev. buljongen för nedanstående tips. Nu kan man avsluta tillagningen och frysa in köttbullarna för senare förtäring. Om man ska äta direkt så bryn dem hastigt i smöret på hög värme tills de fått en fin stekyta. Servera t.ex med potatismos, potatisgratäng eller makaroner.. Tips: Pulvermos tillagas med fördel av buljongen som köttbullarna kokats i!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.