Detta är en enkel gratäng med pasta och köttbullar.
Instruktioner
- Värm ugnen till 175 grader. Sätt gallret på högsta falsen. Smörj en ugnsfast form med matfett.
- Koka pastan "al dente". Låt pastan rinna av och ställ åt sidan. Låt ströbrödet svälla i 2-3 msk vatten.
- Skala och hacka salladslök och vitlök fint. Blanda färs, ströbröd, salladslök, vitlök, basilika, salt och peppar. Späd med 1 dl kallt vatten till en smidig färs. Forma 36 köttbullar. Stek köttbullarna i en medelvarm stekpanna.
- Bechamelsås: Smält matfettet i en kastrull. Rör ner mjölet och låt det fräsa, utan att brynas, under omrörning. Vispa gradvis ner mjölken. Smaka av med salt. Låt såsen sjuda upp under omrörning.
- Blanda pasta och sås. Häll blandningen i formen. Fördela köttbullarna ovanpå. Strö över osten. Gratinera ca 20 minuter i ugnen.
Publicerat den
20 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar