Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttfärs chop suey

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Köttfärs med lite asiatisk touch!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda samman buljong, soja, maizenamjöl och socker i en skål. Ställ åt sidan.
  2. Smält matfett i en fettsnål, stor stekgryta och bryn köttfärsen på medelvärme under omrörning, ca 4 min. Låt fettet rinna av genom en nätsil, häll över färsen i en skål. Torka ur grytan med hushållspapper.
  3. Hetta upp oljan i grytan på medelvärme. Tillsätt selleri och lök och fräs under omrörning ett par minuter. Tillsätt paprika och svamp, fräs under omrörning, ca 3 minuter. Tillsätt vattenkastanjerna, fräs ytterligare 1 minut under omrörning.
  4. Häll över buljongen i grytan. Koka upp under omrörning och fortsätt koka 2 minuter tills buljongen har tjocknat. Häll i köttfärsen och låt allt bli genomvarmt.
  5. Lägg riset underst i en form med köttfärsen över. Servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.