Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttfärs i Ugn

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4-5 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Detta är ett recept jag bara kom på för att förändra lite på köttfärssåsen, som mina barnbarn alltid vill att jag ska göra.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Stek köttfärsen Blanda i buljontärningen kan vara nästen det man har hemma. Krydda med salt o peppar.Häll på lite vatten ( eller matlagninggrädde) så färsen är ganska lös. Det ska vara lite sting i den också eftersom ungsbakandet tar bort lite smak. Bred ut den steka köttfärsen i en smord ungsfast form. Strimla purjolöken fint, lägg den på köttfärsen ( ska vara mycket) Sätt in rätten i mitten av ugnen 200 gr i 15-20 min Ta ut rätten häll på massor med riven ost (mager ost) In igen i ugnen ca 10 min eller tills osten får lite färg Servera med sallad och kokt potatis. Pasta och Ris funkar också
  2. Rätten är mycket bra att förbereda ,så bara detta i ugnen återstår när man behöver, Går att utöka till många personer!

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • bagarmaggan 20 februari 2009

    Verkar enkelt och gott

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.