- Serverar: 4-5 portioner
- Tid: 40 minuter
Skriv ut
Detta är ett recept jag bara kom på för att förändra
lite på köttfärssåsen, som mina barnbarn alltid vill att jag ska göra.
Instruktioner
- Stek köttfärsen
Blanda i buljontärningen kan vara nästen det man har hemma. Krydda med salt o peppar.Häll på lite vatten ( eller matlagninggrädde) så färsen är ganska lös.
Det ska vara lite sting i den också eftersom ungsbakandet tar bort lite smak.
Bred ut den steka köttfärsen i en smord ungsfast form.
Strimla purjolöken fint, lägg den på köttfärsen
( ska vara mycket)
Sätt in rätten i mitten av ugnen 200 gr i 15-20 min
Ta ut rätten häll på massor med riven ost (mager ost)
In igen i ugnen ca 10 min eller tills osten får lite färg
Servera med sallad och kokt potatis.
Pasta och Ris funkar också
- Rätten är mycket bra att förbereda ,så bara detta i ugnen återstår när man behöver, Går att utöka till många personer!
Publicerat den
7 april 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Verkar enkelt och gott