Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttfärs- och leverkaka

 
Skriv ut

Eftersom att det är tänkt för känsliga magar såsom min egen, så tillsätts inga mjöl- eller mjölkprodukter. När det gäller grönsaker så får man helt enkelt välja de som fungerar bäst för en eller efter smak och tycke. Detsamma gäller kryddning. Vill man så kan man även koka ett par dl ris och arbeta in i smeten också.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tina eventuellt grönsakerna ifall de är frusna (som mina var). Lägg dem i en skål och tillsätt äggen och kryddor. Mixa det slätt med t ex en mixerstav. Blanda i köttfärsen och leverfärsen samt om du önskar, kokt ris (händerna fungerar jättebra till detta).
  2. Häll ner blandningen i en ugnsfast form. Den behöver inte smörjas på grund av allt fett som finns tillgängligt i leverfärsen. Grädda i 225 grader i ca 40 min - 1 timma.
  3. Servera med färska grönsaker och eventuellt sylt om man gillar det!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.