Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttfärs & sparrispaj.

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Gör den här pajen ofta och den blir alltid uppskattad. Det är osten som ger den goda smaken. Perfekt som bjudrätt med en krispig sallad till.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att göra pajdegen. Blanda alla ingredienser i en matberedare det går snabbast. Låt den vila kallt medan du gör fyllningarna.
  2. Hacka löken och bryn den tillsammans med köttfärsen. Krydda med salt, svartpeppar och pressad vitlök. Måtten på salt och svartpepparn får man smaka sig fram till hur pass stark man vill ha. Ställ sen åt sidan.
  3. Smält smöret i en tjockbottnad kastrull och ha i vetemjölet. Späd med sparrisspadet och grädden till en såsig konsistens och låt småputtra i några minuter. Skär sparrisen i ganska små bitar och ha i dom i stuvningen tillsammans med den rivna osten. Smaka sedan av med svartpeppar och salt. Ställ åt sidan.
  4. Tryck ut degen i en form och förgrädda i 175 grader i mitten av ugnen 10 minuter. Låt den svalna något. Häll sedan i köttfärsröran i botten och häll sedan på stuvningen. Skjutsa sedan in den i mitten av ugnen ca 20-30 minuter tills den fått fin färg.
  5. Tips: Man kan också spara en liten bit av degen och antingen göra ett rutmönster eller ha som ett lock på pajen. Pensla då med ett uppvispat ägg.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Runan 6 augusti 2009

    Nu har jag gjort din paj ett par gånger. Mycket god tyckte vi i familjen. Vi har också haft gäster som tyckte den var god och ville ha receptet. Så tack så mycket för receptet.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.