- Serverar: 4-5 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Ett enkelt grundrecept som man kan hälla i nästan vad som helst.
Instruktioner
- Hacka och fräs löken i en djup stekpanna eller gryta. Häll i köttfärsen. Krydda tills du är nöjd.
- (skriver inte några exakta måttenheter för kryddorna pga att jag brukar krydda olika mycket beroende på vilken sorts köttfärsås jag gör)
- Stek köttfärsen och löken tills köttfärsen är genomstekt, häll i krossade tomater och tomatpurén. Skala och pressa i vitlöksklyftorna. låt allt koka i ca 5 - 10 min.
- Servera med spagetti eller mackaroner.
- Alternativ 1
- Häll i en burk creme fraich och ca 1 dl majskorn strax innan det har kokat klart.
- Alternativ 2
- Byt ut de krossade tomaterna mot chilisås eller paserade tomater med chilismak. Häll i ca 2 dl koktabönor samtidigt med tomaten.
- Det är bara din egen fantasi som sätter gränser för detta receptet
Publicerat den
14 november 2007
Liknande recept
Skriv kommentar