Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttfärsås med variation

 
  • Serverar: 4-5 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Ett enkelt grundrecept som man kan hälla i nästan vad som helst.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka och fräs löken i en djup stekpanna eller gryta. Häll i köttfärsen. Krydda tills du är nöjd.
  2. (skriver inte några exakta måttenheter för kryddorna pga att jag brukar krydda olika mycket beroende på vilken sorts köttfärsås jag gör)
  3. Stek köttfärsen och löken tills köttfärsen är genomstekt, häll i krossade tomater och tomatpurén. Skala och pressa i vitlöksklyftorna. låt allt koka i ca 5 - 10 min.
  4. Servera med spagetti eller mackaroner.
  5. Alternativ 1
  6. Häll i en burk creme fraich och ca 1 dl majskorn strax innan det har kokat klart.
  7. Alternativ 2
  8. Byt ut de krossade tomaterna mot chilisås eller paserade tomater med chilismak. Häll i ca 2 dl koktabönor samtidigt med tomaten.
  9. Det är bara din egen fantasi som sätter gränser för detta receptet

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.