Ett recept från allt om mat.
Vardagsmat med medelhavssmak. Köttfärsbiffarna steks medan grönsakerna ugnsbakas.
Instruktioner
- Vardagsmat med medelhavssmak. Köttfärsbiffarna steks medan grönsakerna ugnsbakas.
- Sätt ugnen på 225°. Skala och skär potatis, rödlök och morot i klyftor eller stavar. Klyfta tomaterna. Häll olja i en ugnssäker form, rör runt potatis, rödlök, morot, vitlök och tomater. Tillsätt salt och peppar. Stek mitt i ugnen ca 25 min. Tillsätt oliverna och sesamfrön de sista 5 minuterna.
- Tärna fetaosten. Blanda färs, gräslök, ägg, salt, peppar, tomathack, basilika och fetaost. Forma till små biffar.
- Stek biffarna i smör ca 2 min på varje sida. Klipp basilika över grönsakerna och servera dem tillsammans med de nystekta biffarna.
Publicerat den
21 januari 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Dessa biffar var mycket goda. Jag älskar soltorkade tomater och de fick mycket smak av detta.
Kul att Ni tyckte det var gott! Mvh Helén
Rätten fick klart godkännt av familjen, och det är inte så lätt att uppnå.jag tyckte det blev jättegott.Efterstekte biffarna som jag gjorde stora och "bulliga" i ugnen en stund.Blev saftiga och goda.