Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttfärsfylld barkis

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Ett gott recept som är lättlagat och gott att ha t ex till fredagsmys.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Stek blandfärs och bacon tillsammans med kryddorna, och låt purjon fräsa med mot slutet. Vill man ha lite mer hetta kan chilin och cayenne ökas en aning. Häll på vatten och eventuellt mjölk för lite rundare smak samt tomatpurén. Låt allt småkoka en stund så att det blir lite tjockare konsistens.
  2. Skär av locket på barkis och gröp ur så att det endast är ca 2 cm bröd kvar i botten. Strö lite ost i botten och fördela köttfärsen blandat med det urgröpta brödet i barkisen. Avsluta med ett lager riven ost och toppa med locket. Gratinera den i 200 grader i ca 15 minuter. Servera en god sallad till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.