Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttfärsgratäng

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Denna gratäng är populär hos barnen!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka makaronerna knappt färdiga i lättsaltat vatten.Skölj av dem i kallt vatten och låt dem rinna av ordentligt i en sil.
  2. Ansa, skölj och skiva löken i tunna ringar. Kärna ur paprikan, skölj och tärna fruktköttet. Skålla, flå och kärna ur tomaterna. Hacka tomatköttet grovt.
  3. Hetta upp oljan i en stekpanna och bryn köttfärsen kornig.Pressa ner vitlöken. Krydda med salt, peppar och paprikapulver. Blanda samman lök, tomathack och den tärnade paprikan med köttfärsen. Låt alltsammans fräsa i ytterligare 5 min.
  4. Värm ugnen till 200 grader. Smörj 4 portionsformar lätt med olja. Rörr ner de avrunna makaronerna i köttfärsröran och fyll formarna med blandningen. (Jag brukar dock använda en stor form istället).
  5. Lägg ett par skivor ost ovanpå och gratinera i ugnen ca 20 min tills osten smält ner.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Lena 9 mars 2008

    Den här rätten var helt underbar

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.