Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Underbart god gratäng med potatis, köttfärssås och grädde.

Ingredienser

Instruktioner

Hacka löken och bryn i matfettet. Lägg i färsen och mosa med trägaffel. Låt färsen bli brynt. Strö över vetemjöl och tillsätt tomater, tomatpuré, salt, svartpeppar och muskotnöt. Häll i det vita vinet och låt allt koka 10 minuter på svag värme. Skala potatisen och skär i tunna skivor. Varva potatis och köttfärssås i ugnssäker form. Potatis i det understa lagret och köttsås i det översta. Strö salt på potatislagren. Blanda grädde och riven ost. Häll blandningen över formen och sätt in i ugnen ca 50 minuter eller tills potatisen känns mjuk.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • MosterNettan 23 oktober 2011

    Detta recept har jag gjort många gånger. Vi kallade det för CH Hermansson-gryta. Den gamle v-ledaren var gäst hos Torsten Ehrenmark en gång i matlagnings-tvs begynnelse. Denna rätt lagade Hermansson till sina barnbarn.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.