Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttfärsgratäng med ananas

 
  • Serverar: 3-4 portioner
Skriv ut

God och lättlagad gratäng.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka löken och bryn tillsammans med färsen i en stekpanna. Krydda med chilikrydda och svartpeppar, lägg i buljongtärningen. Skär baconen i bitar och tillsätt det till färsen. Tillsätt sambal oelek och sweet chilisås.
  2. Koka pastan efter anvisning på paketet. Rör samman crème fraiche och chilisås. Skär 2 ananasskivor i bitar.
  3. Lägg ett lager köttfärsröra på botten av en smord ugnsform. Lägg ett lager pastaskruvar över det, och lägg sedan på några bitar ananas. över pastan. Gör samma sak igen; köttfärs, pasta ananas. Översta lagret ska bestå av endast köttfärs. Häll över crème fraichesåsen. Garnera med ananas skivor.
  4. Gratinera i 225-250 grader i ca 10-15 minuter. Servera med grönsallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.