Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttfärsgratäng med bearnaisesås

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4-5 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

God gratäng

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 225 grader. Hacka löken och fräs den i en stekpanna. Lägg i köttfärsen och låt den fräsa med tills den är helt genomstekt. Krydda med chilisås, salt och svartpeppar. Koka under tiden riset enligt anvisning på förpackningen. Gör i ordning bearnaisesåsen om du använder pulvervarianten. Häll köttfärsen i en smord ugnsfast form, bred ut det kokta riset över färsen. Häll på bearnaisesåsen och bred ut den så den täcker riset. Peta små hål i riset så såsen rinner ner lite. Strö på riven ost och gratinera i ugn tills osten fått färg. Servera med sallad.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Toby1 14 januari 2010

    Det här åt vi jämt när jag var liten om jag minns rätt!:)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.