Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttfärsgratäng med spritsad mos

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Supersmarrigt! Billigt, enkelt och lätt att göra... Vardagsmat med festkänsla. Med en enkel spritspåse kan man förvandla den enklaste vardagsmaten till riktigt ögongodis.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och koka potatisen. Mosa potatisen med elvisp. Blanda i varm mjölk, smör, äggulor och kryddor och rör om med elvispen, så allt blandar sig väl. Smaka av och krydda mer om det behövs.
  2. Skala och hacka lök och morot. Bryn köttfärsen med smör och rapsolja i en rymlig stekgryta. När färsen börjar bli genomstekt, tillsätt lök och grönsakshack samt örtkryddor. Bryn allt ett par minuter till innan tomatkross, tomatpuré, kalvfond, vin och vatten (den större mängden vatten om man struntar i vinet).
  3. Sjud såsen 20 minuter utan lock, så lite av vätskan avdunstar. Smaka av med salt och peppar mot slutet.
  4. Spritsa potatismos längs kanten på en ugnsfast form. Placera köttfärssåsen mitt i och strö ost över såsen.
  5. Gratinera allt i 250 graders ugn i 8-10 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.