Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttfärsgratäng på risbädd

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Enkelt och smidigt med allt i ett

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka riset Bryn köttfärsen och den hackade gula löken, blanda i tomatpurén och den pressade vitlöksklyftan. Salta och peppra
  2. Ostsås: Smält smöret i en kastrull och häll i mjölet. Låt fräsa en stund utan att det tar färg. Häll på mjölken och låt det koka upp. Låt sjuda i 10 min. Smaksätt med grönpeppar, salt och sist osten.
  3. Ta en låg ugnsform och varva ris, purjoringar, köttfärs och skivadde tomater. Det översta lagret ska vara ris.
  4. Häll på ostsåsen och grädda ca 40 min. i 200*
  5. Gott med rårivna morötter till

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Bappi 11 juni 2014

    Underbart gott och så snabbt att göra. Detta kommer jag att göra flera gånger. Tack för ett fint recept! Full pott med stjärnor/ kram

  • Kristinfahl 11 juni 2014

    Tack för din fina kommentar! Ha en skön sommar! Kram/ Krifahl

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.