Kryddstark köttfärsgryta som jag snodde ihop av vad jag hade hemma. Jag använder en wok men det går säkert bra att steka i omgångar i stekpanna eller stor gryta.
Instruktioner
- Skär och hacka ingefäran och vitlöken i små bitar.
Hacka löken. Skär morötterna i inte för tunna skivor. Är de tjocka så dela dem i mitten också.
- Värm upp oljan och stek vitlök, ingefära, lök, chili, och morötter. Rör om hela tiden så det inte bränns. Om det ser torrt ut tillsätt lite mer olja.
- Tillsätt den röda currypastan och rör om så den löser upp sig. Lägg i köttfärsen och stek ihop alltihopa.
Skvätt i lite fisksås och den japanska vinägern.
Tillsätt salt, peppar och MSG. Rör om hela tiden.
Häll i kokosmjölken och vattnet, rör om. Tillsätt kokosflingorna, låt koka i ett par minuter och sedan tillsätt risnudlar som du bryter ner i ca 10 cm långa bitar. Ska EJ blötläggas innan.
- Låt det puttra tills det har tjocknat ihop. Färdig att servera.
Publicerat den
8 juni 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
JO just det, ibland om jag har kokt potatis över så har jag även stoppat i den och det blir absolut inte sämre
Vi tycker alla att detta var jättegott. Tre tonåringar i familjen. Kanske lite tråkig färg...