Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttfärsgryta à la Thai

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 2-4 portioner
Skriv ut

Kryddstark köttfärsgryta som jag snodde ihop av vad jag hade hemma. Jag använder en wok men det går säkert bra att steka i omgångar i stekpanna eller stor gryta.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär och hacka ingefäran och vitlöken i små bitar. Hacka löken. Skär morötterna i inte för tunna skivor. Är de tjocka så dela dem i mitten också.
  2. Värm upp oljan och stek vitlök, ingefära, lök, chili, och morötter. Rör om hela tiden så det inte bränns. Om det ser torrt ut tillsätt lite mer olja.
  3. Tillsätt den röda currypastan och rör om så den löser upp sig. Lägg i köttfärsen och stek ihop alltihopa. Skvätt i lite fisksås och den japanska vinägern. Tillsätt salt, peppar och MSG. Rör om hela tiden. Häll i kokosmjölken och vattnet, rör om. Tillsätt kokosflingorna, låt koka i ett par minuter och sedan tillsätt risnudlar som du bryter ner i ca 10 cm långa bitar. Ska EJ blötläggas innan.
  4. Låt det puttra tills det har tjocknat ihop. Färdig att servera.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • LenaEngstrom 14 juni 2008

    JO just det, ibland om jag har kokt potatis över så har jag även stoppat i den och det blir absolut inte sämre

  • Rosenna 27 mars 2009

    Vi tycker alla att detta var jättegott. Tre tonåringar i familjen. Kanske lite tråkig färg...

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.