Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttfärsgryta med bönor

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Det här är en spännande, mättande gryta för alla som tycker om välkryddad mat. Den görs på nötfärs, tomater, oliver, paprika, äpple, röda och vita bönor och kryddor som nejlikor, vitlök och kanel.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Servera med bönorna i grytan eller i en skål vid sidan om och kokt ris till.
  2. Blötlägg bönorna i rikligt med kallt vatten minst 8 timmar. Häll bort blötläggningsvattnet.
  3. Lägg bönorna i en kastrull. Tillsätt vatten, salt, löken delad i klyftor, vitlök, kryddnejlikor och lagerblad. Låt bönorna koka på svag värme under lock tills de är mjuka, ca 1½ timme. Sila bönorna.
  4. Skala och hacka lök och vitlök. Skär tomater och äpple i tärningar och strimla paprikan. Dela oliverna i halvor.
  5. Bryn nötfärs, lök och vitlök i olja över svag värme under omrörning tills blandningen är grynig.
  6. Tillsätt tomater, äpple, paprika, oliver, tomatpuré, salt, kryddor och vatten och låt grytan sjuda på svag värme under lock i cirka 10 minuter. Smaka av.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.