Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttfärsgryta med chili

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Min favoritböna är kidneybönan, därför passar denna variant av chili mig perfekt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och grovhacka löken. Skala och pressa vitlöken. Dela, kärna ur och hacka paprikan.
  2. Fräs lök och paprika i margarin eller olja under omrörning i en gryta. Ta upp det frästa. Lägg lite mer fett i grytan och lägg i och bryn färsen med salt, chilipulver, kummin och koriander under omrörning. Tillsätt vin, worcestershiresås, tomater och de frästa grönsakerna. Koka upp de frästa grönsakerna. Koka upp och låt sjuda ca 15 minuter.
  3. Skölj bönorna och låt alltsammans sjuda ytterligare 5-10 minter, med locket på glänt om det verkar vara för mycket vätska.
  4. Servera med ris eller en bit bröd.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.