Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttfärsgryta med pepparrot

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Suveränt god allt i ett gryta som går lika bra att laga på köttrester eller korv.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Skala löken och hacka 2 utav dem. Fräs de hackade lökarna i lite fett. Öka värmen och bryn köttfärsen under omrörning. Tillsätt buljong, salt och peppar. Låt det koka ett par minuter.
  2. Skala potatisen och skär i skivor. Varva potatis, riven pepparrot och köttfärs i en ugnssäker form med potatis underst och överst.
  3. Skala och skiva den tredje löken och fördela den, osten och baconet klippt i bitar över potatisen. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter. Servera med sallad och extra pepparrot.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • pihal 3 april 2012

    Det är jättegott att byta ut 1 lök mot 1 färsk tomat skuren i skivor och lägga den på det översta potatislagret, följ i övrigt receptet.

  • Birgit Pettersson 5 maj 2020

    I receptet står det att potatisen skall vara kokta. Men i beskrivningen står det skala och skär potatisen skivor och sen skall man varva. Är det så att potatisen inte skall vara kokt?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.