Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttfärsjärpar med ansjovissmak

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Klassisk husmanskost när den är som bäst. Gräddkokt purjolök bryter fint mot ansjovissältan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Låt ansjovisen rinna av och hacka den grovt. Hacka persiljan. Blanda färsen med ansjovis, persilja, ägg, salt och peppar. Forma den till avlånga järpar som stekes runtom i smör.
  2. Ansa och strimla purjolöken. Lägg den i en kastrull och tillsätt grädden, salt och socker. Koka utan lock i ca 8 minuter tills löken blivit mjuk och grädden tjocknat.
  3. Servera järparna med purjolöken, potatis och körsbärstomater.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • gottgris 13 mars 2009

    Jättegott, såsen blev ju bara såå god

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.