Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttfärsknyten

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Den här rätten har jag vunnit med i tävlingen Årets köttfärskock, -97 tror jag att det var.Den är lätt att förbereda och ingredienserna har man oftast hemma. Testa den!!!

Ingredienser

Instruktioner

Blanda köttfärs, lök, ägg och kryddor till en jämn färs. Lägg en skinkskiva i en ungsfast form och på den en klick färs. Gör en urgröpning i färsen och lägg i rivna morötter. "Stäng igen" färsen runt morötterna och lägg på en till skinkskiva ovanpå. Knip igen så att det blir som ett litet knyte och vänd det så skarven kommer nedåt. Gör ett till varje person. Blanda matlagningsgrädde,mjölk och chilisås och häll över knytena. Strö över riven ost och tillaga i ugn i 200 grader i ca 20-25 min.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.