Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttfärslåda

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Köttfärs funkar väl alltid.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Gör först äggsmeten. Blanda mjöl, kajennpeppar och salt i en bunke. Gör en grop i mitten och tillsätt ägget och hälften av mjölken. Rör med en träslev så att de torra ingredienserna blandas in efterhand och vispa sedan väl för hand eller med mixer tills smeten är slät och full av bubblor. Rör ner resten av mjölken, täck över bunken och låt smeten vila i 30 minuter.
  2. Sätt under tiden ugnen på 200 grader. Blanda köttfärs, lök, vitlök och persilja i en bunke och krydda med salt och peppar efter smak.
  3. Värm oljan i en grund ugnsform tills den blivit riktigt het och ta sedan den bort från värmen. Rör om i äggsmeten och häll hälften i formen. Bred ut färsröran ovanpå med hjälp av en stekspade och hällpå resten av äggsmeten.
  4. Grädda i den förvärmda ugnen i 20 minuter, tills smeten bubblar, sänk sedan ugnstemperaturen till 175 grader och grädda ytterligare i 30 minuter, tills ytan är gyllenbrun.
  5. Garnera med persilja och skär färslådan i bitar och servera genast. gärna tillsammans med en sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.