Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttfärslåda

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Enkel med god.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka och fräs löken i en stekpanna. Öka värmen och bryn köttfärsen under omrörning, så att de blir en grynig massa. Strö över vetemjölet och rör om. Tillsätt vatten och tomatpure och smaka av med salt, peppar, soja och basilika. Låt alltsammans koka under lock i ca 10 minuter.Rör om då och då.
  2. Låt riset koka under tiden, efter beskrivningen på förpackningen. Smörj en ugnssäker form. Häll i hälften av köttfärssåsen, därefter riset och sedan resten av såsen. Häll över de krossade tomaterna och täck till sist med riven ost.
  3. Gratinera rätten i 250 grader tills osten fått vacker färg. Servera sallad till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.