Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttfärslåda med blomkål

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En underbart god låda för blomkålsälskare

Ingredienser

Instruktioner

Dela blomkålshuvudet i buketter och koka dem halvmjuka i lättsaltat vatten i 5 minuter. Blanda under tiden ströbröd och vatten eller mjölk i en skål. Ha i köttfärsen, hackad (ev smörfräst) lök, ägg och salt samt peppar. Bred ut hälften av färsen i en smord ugnsform, lägg över de förvällda (väl avrunna) blomkålsbitarna och täck med resten av färsen. Jämna till ytan något, pensla över med soja och sätt in det hela i 200 grader ungsvärme i ca 40 minuter. Servera med kokt potatis och sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.