Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttfärslåda med tomat.

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Så himla bekvämt att ha hela rätten i en form! Dessutom blir det supergott!

Ingredienser

Instruktioner

Blanda färsen med ägg, skorpmjöl, mjölk och kryddor. Skala och skiva potatisen tunt. Lös buljongtärningen i varmt vatten. Smöra en form. Varva potatis och köttsmet i formen. Strö persilja mellan lagren. Häll på buljong så den nästan täcker. Täck formen med folie och grädda nederst i ugnen i 225°, 45-50 min. Lyft av folien och lägg på tunt skuren tomat och riven ost. Gratinera 15-20 min tills ytan fått fin färg och potatisen är mjuk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.