För en riktigt saftig färs bakad i ugn är stektermometer ett bra hjälpmedel.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225º.
- Skala och riv löken grovt.
Skär bort änden på zucchinin.
Hyvla 4-6 remsor med osthyvel, riv resten grovt.
Fräs lök- och zucchiniriv i 1 ½ msk olja i en stekpanna ca 2 minuter. Låt svalna.
- Tvätta och finriv skalet av 1 citron, pressa saften. Lägg havregrynen i en bunke. Häll på vattnet.
Låt svälla 5 minuter.
Tillsätt färs, grönsaksfräs, citronskal, 1 tsk salt och ½ tsk peppar. Blanda till en jämn färs.
- Forma färsen till en limpa, ca 25 cm.
Lägg zucchiniremsorna lite på snedden på färsen, tryck in ändarna på undersidan.
Stick in en stektermometer i färsens tjockaste del. Stek mitt i ugnen ca 20 minuter tills innertemperaturen är 75º.
- Skölj vetet och rucolan i ett durkslag.
Fräs vetet hastigt i en stekpanna med 1 ½ msk olja. Tilsätt citronsaft, ½ tsk salt och 1 ½ krm peppar.
- Servera färsen med citronvetet, ruccola och citronklyftor.
Publicerat den
15 april 2009
Liknande recept
Skriv kommentar