Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttfärslängd med citronvete

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

För en riktigt saftig färs bakad i ugn är stektermometer ett bra hjälpmedel.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225º.
  2. Skala och riv löken grovt. Skär bort änden på zucchinin. Hyvla 4-6 remsor med osthyvel, riv resten grovt. Fräs lök- och zucchiniriv i 1 ½ msk olja i en stekpanna ca 2 minuter. Låt svalna.
  3. Tvätta och finriv skalet av 1 citron, pressa saften. Lägg havregrynen i en bunke. Häll på vattnet. Låt svälla 5 minuter. Tillsätt färs, grönsaksfräs, citronskal, 1 tsk salt och ½ tsk peppar. Blanda till en jämn färs.
  4. Forma färsen till en limpa, ca 25 cm. Lägg zucchiniremsorna lite på snedden på färsen, tryck in ändarna på undersidan. Stick in en stektermometer i färsens tjockaste del. Stek mitt i ugnen ca 20 minuter tills innertemperaturen är 75º.
  5. Skölj vetet och rucolan i ett durkslag. Fräs vetet hastigt i en stekpanna med 1 ½ msk olja. Tilsätt citronsaft, ½ tsk salt och 1 ½ krm peppar.
  6. Servera färsen med citronvetet, ruccola och citronklyftor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.