Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttfärslimpa

(7 kommentarer)  
  • Serverar: 8-10 portioner
  • Tid: 1 timme 15 minuter
Skriv ut

Denna är jättegod och det blir mycket, både limpa och sås. Äldre generationens knep en gnutta socker gör köttfärslimpan godare,

Ingredienser

Instruktioner

Låt ströbrödet svälla i mjölken i 10 min. Blanda sedan alla ingredienserna till färsen väl. Forma till en limpa i en smord form och lägg de skivade lökarna runt om.. Låt stå 15 min i 275* ugn. Koka under tiden upp vatten, buljontärningar och socker. Häll detta runt limpan och sänk värmen till225* och grädda i ca 45 min. Slå till sist i grädden och Colloriten och låt stå kvar i ugnen tills såsen värmts upp ca 5 min. Servera med kokt potatis eller klyftpotatis.

Liknande recept

Kommentarer (7)

  • veronicagunnarsson 14 mars 2008

    mycket saftig och god

  • TweetyPie 21 maj 2008

    Det här receptet tycker jag om! Limpan blir saftig o god, o det är så smidigt med skyn i samma form.

  • compe 9 augusti 2008

    ja detta var både lätt och gott

  • johanna79 13 augusti 2008

    Mycket gott, hela familjen gillade det.

  • Bappi 30 maj 2010

    Men har jag gömt av att ge betyg *skäms*. Full pott och receptet ska göras idag och igen :-) /kram Bappi

  • LunaTone 5 januari 2011

    Jag tycker inte om kolorit på grund av alla tillsatser och grejer så jag använde Mrs Chengs mushroom soy istället och det blev jättegott :) Jag tycker om när såsen inte är så tunn så efter att hela proceduren var färdig, hällde jag upp den i en kastrull och redde den lite

  • Arkenstone 7 december 2011

    Tack för detta recept. Jag sökte efter en god sås till köttfärslimpa och det här var ju perfekt. Såsen på köpet! Riktigt gott.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.