Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttfärslimpa

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Snabb och god! Kan också bli köttbullar (stek dem i längpanna i 200 grader 15 minuter med någon vändning under tiden) eller pannbiffar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blötlägg ströbrödet i vin eller vatten. Efter en stund tillsätts köttfärs, kalvfond, senap, pressad vitlök, mortelstött timjan, lökpulver och ägg. Arbeta samman ordentligt. Avsluta med salt och peppar och smaka av. Bäst sker det genom att steka en provklick.
  2. Köttfärslimpa: Forma färsen i långpanna, klicka på lite smör och stek i ugn, 175 grader ca 1 timme. För god stekyta bör limpan ösas med vätskan från långpannan några gånger under stektiden. Limpan kan sen ätas som den är med sås och potatis, tärnas och användas till pytt eller pasta, skivas kall och läggas på smörgås- för att bara nämna några serveringsförslag

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • flabban 15 juli 2008

    Stekte biffar av smeten, eller försökte i alla fall. Smeten höll inte ihop, utan föll isär hela tiden. Har aldrig varit med om det förut, så det kanske berodde på köttfärsen. Smaken var det inget fel på, jättegod.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.