- Serverar: 4-6 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Ugnen, bästa stället att låta alla ingredienser götta till sig. Detta recept innehåller ost, morötter och bacon vilket allt ger god smak och smälter fint i ugnen. Servera med överkokt mjölig potatis.
Instruktioner
- Sätt ugnen på max 250grader +
- Ta en stor bunke alla ingredienser till smeten får plats i och häll i vatten och havregryn, ställ åt sidan 10 min.
- Finhacka lök och vitlök. Skär moröttrna i 4 cm tjocka stavar.
- Lägg morötter och champinjoner i en stor ugnsfastform ringla över lite olivolja och flingsalt ställ in i ugnen tills dem får färg.
- När färsen är mald lägg alla ingredienser till smeten i bunken med havregrynen äggen sist. Xtra smaksättning såsom steaksås eller sambal oelek eller vanlig kalvfond gör ju sig inte sämre i smeten och ugnen!
- Skala och koka potatisen nu!
- Lägg färsen över och runt grönsakerna så köttet täcker alla grönsaker. Sänk värmen till 200grader ställ in i ugnen 45 min eller efter behov men glöm inte lägga baconen över hela kalaset först.
- Sås görs genom att smälta smöret i en kastrull vispa ner mjölet sedan grädden lite soya salt peppar och skyn.
Publicerat den
20 mars 2009
Liknande recept
Skriv kommentar