Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Ugnen, bästa stället att låta alla ingredienser götta till sig. Detta recept innehåller ost, morötter och bacon vilket allt ger god smak och smälter fint i ugnen. Servera med överkokt mjölig potatis.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på max 250grader +
  2. Ta en stor bunke alla ingredienser till smeten får plats i och häll i vatten och havregryn, ställ åt sidan 10 min.
  3. Finhacka lök och vitlök. Skär moröttrna i 4 cm tjocka stavar.
  4. Lägg morötter och champinjoner i en stor ugnsfastform ringla över lite olivolja och flingsalt ställ in i ugnen tills dem får färg.
  5. När färsen är mald lägg alla ingredienser till smeten i bunken med havregrynen äggen sist. Xtra smaksättning såsom steaksås eller sambal oelek eller vanlig kalvfond gör ju sig inte sämre i smeten och ugnen!
  6. Skala och koka potatisen nu!
  7. Lägg färsen över och runt grönsakerna så köttet täcker alla grönsaker. Sänk värmen till 200grader ställ in i ugnen 45 min eller efter behov men glöm inte lägga baconen över hela kalaset först.
  8. Sås görs genom att smälta smöret i en kastrull vispa ner mjölet sedan grädden lite soya salt peppar och skyn.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.