Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttfärslimpa -Allt på ett fat

(1 kommentar)  
Köttfärslimpa -Allt på ett fat Köttfärslimpa -Allt på ett fat Köttfärslimpa -Allt på ett fat
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Enkelt och gott!

Ingredienser

Instruktioner

Låt ströbödet svälla i vattnet 2 min. Lägg i köttfärs, ägg, oregano, salt och peppar. Blanda om till en fast smet. Forma färsen till en knubbig limpa, efter att du lagt den på ett ugnssäkert fat. Ugnen ska vara 250 grader varm. Skala potatisen, löken och morötterna. Potatisen och löken skär du i klyftor, morötterna i tunna skivor. Blanda ihop buljongen och koka lök och morötter i den i 5 minuter. Plocka upp grönsakerna och spara buljongen. Lägg grönsakerna inklusive potatisen runt färsen. pensla alltihop med smält fett och soja. Placera fatet mitt i ugnen, sänk värmen till 175 grader och stek ca 1 timme. Ös med 1-1½ dl buljong efter halva tiden. Strö över hackad persilja och servera direkt från fatet.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • skager 24 februari 2011

    Ska testa denna idag

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.