Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttfärslimpa med ägg

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Lite inspiraton av Påsk.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka 4 ägg, skala dem, och låt dem svalna. Blanda köttfärsen noggrant med lök, 2 ägg, persilja, tomat, oregano, ströbröd, mjölk, salt och peppar. Häll lite vetemjöl på köksbänken och forma färsen till en platt skiva. Placera de kokta äggen tillsammans med paprikan och saganakiosten i mitten av färsen och rulla ihop till en limpa.
  2. Smeta lite olivolja på en ugnslångpanna och lägg i rullen. Fukta färsen med lite olivolja, täck över med aluminiumfolie och grädda på 175 C i ca 35 minuter. Ta bort aluminiumfolien och grädda i ytterligare 15 minuter, så att köttfärsen får en fin, gyllenbrun färg.
  3. Skär limpan i 1 cm tjocka skivor och servera med en fetaostsallad. Kan ätas både varm och kall.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.