Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttfärslimpa med ananasgräddsås

(4 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

Kanongod!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugnstemperatur; 200°
  2. Blanda mjölk och ströbröd och låt det svälla. Rör ned övriga ingredienser (ej soja och smör). Lägg färsen i ett ugnsfast fat och forma till en limpa. Pensla med smör och soja. Grädda i 20 minuter. Vispa ur stekformen med matlagningsgrädde. Koka upp grädde och mjöl, vispa slät och smaka av med soja, ananasspad, salt och peppar.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • Heisjo 20 mars 2008

    Jättegod vardagsrätt. Köttfärslimpan blev saftig och god. Däremot tycker jag såsen blir lite för smaklös. Lade till mer ananasspad, köttbuljongtärning och en nypa socker.

  • tantdrake 1 maj 2008

    Härlig smak på limpan! Till såsen tog jag en rejäl dos vitlökspeppar och det blev smakrikt och passade fint. Tack för receptet!

  • dolores 2 juni 2008

    Mycket gott !

  • tyom 20 april 2009

    Hmm...tycker nog att det verkar vara galet mycket vitpeppar...borde kanske vara 1,5 kryddmått istället? Dessutom behöver min ugn minst dubbla tiden!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.