Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttfärslimpa med bacon

Köttfärslimpa är en riktig vardagsklassiker som aldrig tycks gå ur tiden. Och det är väl inte så konstigt då den går snabbt att slänga ihop, bakar sig själv i ugnen och väl på tallriken smakar saftigt och gott! Köttfärslimpa med bacon blir om möjligt ännu godare då det salta och rökiga baconet tillför ytterligare smak och juicer till rätten. Låter det gott ska du också prova köttfärslimpa med bacon och fetaost och soltorkade tomater som tillför nya och lite oväntade smaker till den här annars ganska traditionella rätten med lingon och pressgurka. På hösten kan du också prova att laga köttfärslimpan tillsammans med bacon och mustig svamp som skänker karaktär åt rätten.


Riv löken fint och hacka oliverna. rör ner i färsen ihop med ägg, ströbröd och soltorkade tomater. Hacka champinjonerna och stek mjuka i lite olivolja. Blanda ner i färsen. Salta och peppra. For...

4
4

Låt havregrynet svälla i mjölken ca 20 minuter. Hacka löken fint och tillsätt det i havregrynet, blanda i köttfärsen, tillsätt äggen och krydda efter smak. Blanda ihop allt till en smet. Dela...

1 h 30 min
6-8
1

Skala och mixa löken Blanda lök, ägg, salt och peppar. Forma till lagom portionsgformaröppna upp en liten skåra för att lägga i ca 2tsk ost (efter smak) i och täck sedan över med 2 baconskivor på v...

1 h
7

Sätt på ugnen på 200 C 1.Stek bacon knaprigt och hacka löken fint. Blanda ihop köttfärs, lök, ströbröd, ägg, mjölk och kryddor. Smörj formen med margarin. 2.Arbeta smeten tills den är fast o...

1 h 15 min
6
19

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda köttfärsen, ägget, ströbröd och kryddorna i en bunke. Hacka den gula löken och blanda samman med köttfärssmeten. Platta ut köttfärssmeten på ett bakplåtspapper. (I...

1 h
4
3

Värm ugnen till 175-200 grader. Blanda samman allt utom bacon, margarin och soja. Forma färsen till en limpa. Lägg bacon över limpan så den täcker allt. Pensla limpan med det smälta margarinet...

45 min
3-4
2

Köttfärslimpor: Sätt ugnen på 175 grader. Lägg köttfärsen i en skål och häll i mjölk, salt och peppar. Blanda till en jämn smet. Gör 2 st avlånga limpor av färsen. Strö örtkryddorna runt om limpo...

1 h
8-10
2

Salta och peppra blandfärsen och platta ut den till en rektangulär form på aluminiumfolie. Lägg på de frysta grönsaker i en sträng på blandfärsen. Klipp baconet, hacka äpplet och lägg ovanpå grönsa...

4
1

Låt ströbrödet svälla i vattnet ett par minuter. Blanda samman ströbröd, färs, ägg, löksoppspulver, persilja,salt och peppar. Forma färsen till en limpa och placera i en ugnsform. Ställ in formen...

4

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda färsen med löksoppan o gräddfilen. Forma till en tjock limpa eller två mindre. Lägg på ett eldfast fat o lägg ev över bacon om du vill ha det. Ställ in i nedre del...

1 h
8

Sätt ugnen på 175°. Rör ut ströbrödet i vattnet och krydda. Låt stå och svälla i 10 minuter. Tillsätt färsen och äggen och blanda till en smidig smet. Stek bacon och champinjoner. Blanda crème f...

3-4
5

Blanda ströbröd och mjölk. Låt svälla i 10 minuter. Tärna sedan paprikan och baconen. Blanda ner det i köttfärsen. Smula även ner fetaosten. Rör ner ströbrödsblandningen, ägget samt tomatpurén och kr...

5-6
2

Sätt ugnen på 200 grader. Fräs champinjonerna i en stekpanna samtidigt som du skivar rödlöken rätt tunt. Krydda svampen rikligt med aromat och peppar. När den fått färg, tillsätt löken och stek tills...

1 h
4

Sätt ugnen på 175 grader Skär svampen i mindre bitar, finhacka löken. Fräs svamp och hälften av löken i smör. Salta och peppra. Ta av från plattan och blanda ner grovhackad persilja. Skär bort ka...

1 h
4

Sätt ugnen på 200°. Låt ströbrödet svälla i gräddmjölken i 10 min. Blanda färsen med ströbrödet, ägg, salt och peppar. Forma halva färsen till en limpa (en botten på limpan) och lägg i ugnssäker f...

4

Hacka vitlök och löken i matberedaren tills du får den konsistens som du vill ha på de, blanda sedan samman det med blandfärsen, ägget, mjölken och ströbrödet. När krydda efter smak. När smeten är...

4-6
1

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda havregryn, potatismjöl och öl. Låt svälla minst 15 minuter. Skär osten i tjocka skivor som tärnas ungefär i bacontärningarnas storlek. Finhacka purjolöken. Blanda...

1 h 30 min
6-8

Lägg grytan i blöt i 10 min. Blanda ingredienserna till en smidig färs, lägg potatisen i botten. Forma en limpa av färsen. Bred på senap och linda sedan bacon runt om. Placera morött...

1 h
4
4

Finhacka den gula löken. Klipp bacon och stek den i en stekpannna utan matfett. Låt rinna av på hushållspapper. Blanda alla ingredienserna utom bacon och fetaosten. Forma till en limpa och lägg i...

4
3

Mosa potatisen med en gaffel, tillsätt lök, mjölk eller vatten, ägg, salt och peppar. Låt stå en stund. Tillsätt därefter köttfärsen. Platta ut köttfärsen i en ugnsform. Lägg på bacon och det rivn...

1 h 30 min
4
1

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda färsen med lökhacket, ägget, mjölken, ströbrödet, kryddorna och vitlöken. Lägg färsen på en bit gladpack och platta ut till ca 25x30 cm. Skiva och hacka cha...

4
1

Blanda mjölk och ströbröd och låt det svälla en stund. Skala och hacka löken. Ansa och hacka paprikan. Blanda färsen med ströbröd, lök, paprika, ägg, salt och peppar. Forma färsen till en limpa och li...

1 h
4

Blanda ströbröd kryddor och mjölken (man får pröva sig fram lite med mängden ska vara lite fastare än när man tillsätter ägg i smeten). När ströbrödet svällt, blanda i köttfärsten. Lägg den sedan i e...

1 h
4

Blanda mjölk och ströbröd och låt det svälla en kvart. Lägg i färsen och krydda med salt o peppar. Blanda till en smidig färs, men arbeta den inte för länge. Bred ut smeten på en plastad skärbräda. Lä...

1 h 50 min
4-5

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.