Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttfärslimpa med baconströssel

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Piffa upp den klassiska köttfärslimpan med löksoppa på pulver.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Låt ströbrödet svälla i vattnet ett par minuter. Blanda samman ströbröd, färs, ägg, löksoppspulver, persilja,salt och peppar. Forma färsen till en limpa och placera i en ugnsform. Ställ in formen i 200 grader ca 1 timma.
  2. Gräddsåsen: Koka samman vatten, fond och grädde. Smaksätt med gelé, konjak, salt och peppar. Red med maizena utrört i lite vatten om du önskar en tjockare sås.
  3. Topping: Ansa purjolöken och skär i strimlor. Kärna ur och tärna paprikan. Knaperstek baconet. Låt rinna av på hushållspapper. Stek purjolök och paprika mjuka och blanda utan att de får färg. Blanda samman lök, bacon och paprika. Ta ut köttfärslimpan och skiva upp den. Placera den på ett uppläggningsfat. Strö över toppingen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.