Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En köttfärslimpa som blir väldigt saftig.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ihop ströbröd och mjölk i en bunke. Tillsätt köttfärs, riven lök, ägg, vitlök och kryddor och rör ihop till en jämn smet. Dela baconen i mindre bitar och stek på medelvärme, låt sedan rinna av på hushållspapper. Bred ut köttfärssmeten på ett fuktat bakplåtspapper. Strö över bacon och den rivna osten. Rulla ihop försiktigt och lägg med skarven nedåt i en ugnsform med höga kanter. Ta försiktigt bort bakplåtspappret. Blanda ihop allt till såsen och slå det över köttfärslimpan. Grädda i nedre delen av ugnen i 45-60 minuter. Servera med pressad potatis och en sallad.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • hugosmatte 28 februari 2010

    Super god, hela familjen tyckte om den.

  • ingegerdb 24 juli 2010

    Så himla god!!! Slut på samla gamla tråkiga köttfärslimpa som man alltid gör, det här var nytt och riktigt gott!

  • Borchmo 5 februari 2012

    Min man fullkomligt älskade denna rätt. Mina barn däremot uppskattade den inte, och andra sidan är de inte så förtjusta i köttfärslimpa i vanliga fall heller. En fyra från oss.

  • kekke46 4 mars 2012

    Hur gott som helst och såsen var fantastig. Kommer att göra den flera gånger. Fempoängare

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.