Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttfärslimpa med curryris

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Saftig köttfärs på kryddstark risbädd - en prisvärd måltid som mycket väl kan ersätta söndagssteken.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ansa, skölj och strimla paprikan. Låt brödet mjukna i vatten. Skölj, ansa och skär hela salladslöken i fina ringar. Skala och hacka vitlöken fint. Skölj, torka och hacka persiljan. Skölj, torka och skär gräslöken i fina ringar.
  2. Smält matfettet i stekpanna. Stek salladslök och vitlök mjukt och glansig. Lägg över i en skål.
  3. Krama ur de blöta brödskivorna, mosa sönder dem. Blanda med köttfärs, örtkryddor och ägg i en skål. Krydda med salt, peppar, tomatpuré och arbeta ihop smeten.
  4. Värm ugnen till 200 grader. Smörj en fettsnål hålform lätt med matfett. Lägg i hälften av köttfärsen, pågg på paprikastrimlor och täck sedan med resten av färsen. Tryck lätt samman med en sked och grädda köttfärsen i ugnen ca 50 minuter. Stjälp upp den och låt den vila en stund. Skiva den och lägg upp skivorna i en ring ovanpå det gula riset. Garnera med lite persilja i mitten.
  5. Curryris: Koka upp 200 långkornigt ris i 4 dl vatten. Krydda med salt och curry och låt riset koka färdigt i 20 minuter eller enligt förpackningens anvisningar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.