Saftig köttfärs på kryddstark risbädd - en prisvärd måltid som mycket väl kan ersätta söndagssteken.
Instruktioner
- Ansa, skölj och strimla paprikan. Låt brödet mjukna i vatten. Skölj, ansa och skär hela salladslöken i fina ringar. Skala och hacka vitlöken fint. Skölj, torka och hacka persiljan. Skölj, torka och skär gräslöken i fina ringar.
- Smält matfettet i stekpanna. Stek salladslök och vitlök mjukt och glansig. Lägg över i en skål.
- Krama ur de blöta brödskivorna, mosa sönder dem. Blanda med köttfärs, örtkryddor och ägg i en skål. Krydda med salt, peppar, tomatpuré och arbeta ihop smeten.
- Värm ugnen till 200 grader. Smörj en fettsnål hålform lätt med matfett. Lägg i hälften av köttfärsen, pågg på paprikastrimlor och täck sedan med resten av färsen. Tryck lätt samman med en sked och grädda köttfärsen i ugnen ca 50 minuter. Stjälp upp den och låt den vila en stund. Skiva den och lägg upp skivorna i en ring ovanpå det gula riset. Garnera med lite persilja i mitten.
- Curryris: Koka upp 200 långkornigt ris i 4 dl vatten. Krydda med salt och curry och låt riset koka färdigt i 20 minuter eller enligt förpackningens anvisningar.
Publicerat den
5 februari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar