- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Härlig vardagsmat med goda smaker.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader
- Skär svampen i mindre bitar, finhacka löken. Fräs svamp och hälften av löken i smör. Salta och peppra.
Ta av från plattan och blanda ner grovhackad persilja. Skär bort kanterna på brödet. Mixa brödet med mjölk och ägg, rör om tills det blir mjukt.
- Blanda ner färsen och resten av den hackade löken, salta och peppra.
- Forma köttfärsen till en "limpa" på en smord plåt eller ugnsfast form. Gör en skåra i limpan och lägg i svampblandningen. Nyp igen limpan så att svampen täcks. Lägg baconskivorna tvärsöver. Peta in ändarna under köttfärslimpan för att få den att hålla ihop.
- Grädda i ugnen i 40-45 minuter. Köttfärslimpan är färdig när vätskan den släpper ifrån sig är klar.
- Senapsstuvad potatis:
Koka potatisen. Smält smöret i en kastrull, blanda i lök och grönpeppar. Pudra i mjölet.
Häll i mjölken och vispa tills du får en slät sås. Späd eventuellt med mer mjölk om du tycker såsen blir för tjock.
Låt koka i ett par minuter så att mjölsmaken försvinner. Rör ner senapen, smaksätt med salt och vitpeppar.
Dela potatisarna i mindre bitar och blanda ner i stuvningen. Rör ner syltlöken.
Skär 2 cm tjocka skivor av köttfärslimpan och servera med potatisstuvningen.
Publicerat den
22 oktober 2008
Liknande recept
Skriv kommentar