Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttfärslimpa med oliver

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Har du bråttom? Platta ut köttfärsen i en långpanna, så är färsen färdig på halva tiden. Sedan kan du skära “biffar” och servera. Bra om man är många.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 175°.
  2. Blanda färsen med hackade oliver, salt, peppar och tomatpuré.
  3. Lös upp buljongtärningen i vattnet. Låt svalna och rör ner ströbröd och ägg. Låt svälla 5 minuter.
  4. Blanda ströbrödet med färsen.
  5. Provstek gärna en klick för att kolla kryddningen. Forma en limpa i en lättsmord ugnsform.
  6. Täck med baconskivor och stek i nedre halvan av ugnen ca 1 timme.
  7. Servera med tillbehören.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.