Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttfärslimpa med soltorkad tomat och bacon

(4 kommentarer)  
Köttfärslimpa med soltorkad tomat och bacon Köttfärslimpa med soltorkad tomat och bacon Köttfärslimpa med soltorkad tomat och bacon
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Köttfärslimpa är en riktig klassiker. Förnya den med bacon, oliver och soltorkade tomater. Servera med sås, kokt potatis och grönsaker.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Riv löken fint och hacka oliverna. rör ner i färsen ihop med ägg, ströbröd och soltorkade tomater.
  2. Hacka champinjonerna och stek mjuka i lite olivolja. Blanda ner i färsen. Salta och peppra.
  3. Forma färsen till en limpa och lägg i smord ugnssäker form. Lägg baconskivor över köttfärslimpan. Häll på buljongen och baka sedan limpan i ugnen på 175º i ca 35 minuter tills limpan är genomstekt.
  4. Sila ner stekskyn i en kastrull och häll på grädden och låt koka i ca 5 minuter. Red med maizenamjöl utrört i vatten. Smaka av med salt och peppar.
  5. Skiva upp köttfärslimpan och servera med såsen, kokt potatis och grönsaker.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • CarinOhlsson 2 mars 2010

    Tack! Fantastiskt gott!!

  • gumi75 28 mars 2010

    Mycket god! Lite variation till vanlig kötfärslimpa. Hade inne den längre än 35min.

  • skydiver 28 mars 2010

    Supersmarrig och mycket saftig köttfärslimpa!

  • algkoa 4 juli 2011

    Det var verkligen gott! Jag kryddade med Santa Marias Forest blend för att förstärka svampsmaken. Jag kommer att laga rätten fler gånger.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.