Köttfärslimpa är en riktig klassiker. Förnya den med bacon, oliver och soltorkade tomater.
Servera med sås, kokt potatis och grönsaker.
Instruktioner
- Riv löken fint och hacka oliverna. rör ner i färsen ihop med ägg, ströbröd och soltorkade tomater.
- Hacka champinjonerna och stek mjuka i lite olivolja. Blanda ner i färsen. Salta och peppra.
- Forma färsen till en limpa och lägg i smord ugnssäker form. Lägg baconskivor över köttfärslimpan. Häll på buljongen och baka sedan limpan i ugnen på 175º i ca 35 minuter tills limpan är genomstekt.
- Sila ner stekskyn i en kastrull och häll på grädden och låt koka i ca 5 minuter. Red med maizenamjöl utrört i vatten. Smaka av med salt och peppar.
- Skiva upp köttfärslimpan och servera med såsen, kokt potatis och grönsaker.
Publicerat den
24 oktober 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Tack! Fantastiskt gott!!
Mycket god! Lite variation till vanlig kötfärslimpa. Hade inne den längre än 35min.
Supersmarrig och mycket saftig köttfärslimpa!
Det var verkligen gott! Jag kryddade med Santa Marias Forest blend för att förstärka svampsmaken. Jag kommer att laga rätten fler gånger.