Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttfärslimpa med spenat o bacon

 
  • Serverar: 4-5 portioner
  • Tid: 1 timme 50 minuter
Skriv ut

En god köttfärslimpa som är lätt att göra

Ingredienser

Instruktioner

Blanda mjölk och ströbröd och låt det svälla en kvart. Lägg i färsen och krydda med salt o peppar. Blanda till en smidig färs, men arbeta den inte för länge. Bred ut smeten på en plastad skärbräda. Lägg på ostskivorna och den tinade och lätt urkramade spenaten. Strö över bacontärningarna och rulla ihop som en rulltårta, från långsidan. Lägg på ett smort ugnssäkert fat. Grädda i 175º, ca 50 minuter. Servera med potatis. Jag brukar göra en blandning av smält smör, soya och lite buljongtärning som jag sedan penslar på limpan under tiden den gräddas. Om det blir ngt över brukar jag slå det sista över och använda som sky över potatisen. Mums!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.